https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ


Ο μύθος λεει πως ο Αχελώος ήταν ο μεγαλύτερος από τους 3.000 γιούς του Ωκεανού και της Τηθύος (Γαίας), πατέρας των Νυμφών και των Σειρήνων. Μεταμορφωμένος σε ταύρο πάλεψε με τον Ηρακλή για την καρδιά της Δηιάνειρας. Ο Ηρακλής έσπασε το κέρατο του ταύρου-Αχελώου και την έκανε γυναίκα του. 
Ο Αχελώος είναι από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας. Τα νερά των πολλών πηγών, που βρίσκονται στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι και στους πρώην πλέον νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων, σχηματίζουν ρυάκια, που στη συνέχεια γίνονται μεγάλα ρέματα, για να ενωθούν στην πορεία τους. 

Στην Τοποθεσία «Τρία Ποτάμια» ενώνονται τα δύο κύρια ρέματα, ο Κρανιώτικος και ο Ασπροπόταμος και κάνουν το μεγάλο ποτάμι. Κυλάει στα όρια των πρώην Νομών
Αρτας και Καρδίτσας, χωρίζει την Ευρυτανία από την Αιτωλοακαρνανία, δημιουργεί τις τεχνητές λίμνες Κρεμαστών και Καστρακίου, διασχίζει την εύφορη πεδιάδα του Αγρινίου και μετά από πορεία 220 χιλιομέτρων καταλήγει στο Ιόνιο Πέλαγος. 

Η περιοχή του Ασπροπόταμου καλύπτεται από δάση, περιλαμβάνει μεγάλα αλπικά λιβάδια και τη διαρρέουν ποτάμια με παρυδάτια βλάστηση.

(πηγή: hopedies.pblogs.gr)