https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση κατά του αντιπεριβαλλοντολογικού νομοσχεδίου

Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 8 μ.μ. – 9 μ.μ.


Με ταχύτατες διαδικασίες και σε καθεστώς «καραντίνας» ψηφίστηκε το αντιπεριβαλλοντολογικό νομοσχέδιο που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και διευκολύνει την προώθηση καταστροφικών έργων, εξυπηρετώντας τα οφέλη των μεγάλων εταιρειών, σε βάρος της φύσης και της κοινωνίας.
Με πρόσχημα την επιτάχυνση των διαδικασιών, οι καινούριες διατάξεις καταργούν στην πράξη τον περιβαλλοντικό έλεγχο για την αδειοδότηση των έργων, καθώς οι ασφυκτικές προθεσμίες που ορίζονται τον καθιστούν χρονικά αδύνατο, ενώ η παρέλευση προθεσμιών χωρίς τη σχετική απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες θεωρείται ως συναίνεση. Επιπλέον, εκχωρείται ο έλεγχος των περιβαλλοντικών μελετών σε ιδιώτες πιστοποιημένους αξιολογητές (αν το επιθυμεί ο φορέας του έργου) και η ισχύς των αδειών παρατείνεται από 10 σε 15 χρόνια. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση των σχεδίων των «επενδυτών» και πρέπει να παρακαμφθεί.
Σύντομα τα βουνά της Πίνδου και του Ασπροποτάμου θα γεμίσουν με δεκάδες παράνομα αιολικά πάρκα προς όφελος των Γερμανικών εταιρειών και των εργολάβων , καταστρέφοντας την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας. Θα πρέπει να είμαστε εκεί για να τους σταματήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.