https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Λάρισα: Απόκριες με Πετρολούκα Χαλκιά και μεγάλο γλέντι!

Τα παλιά λαϊκά έθιμα θα αναβιώσουν στο κέντρο της πόλης της Λάρισας το Σάββατο της Αποκριάς στις 9 Μαρτίου.

«Μπουλούκια» με καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν από τις συνοικίες της Λάρισας με προορισμό το κέντρο. Θα συνοδεύονται από παραδοσιακά όργανα και αναμένεται να ξεσηκώσουν τους Λαρισαίους βάζοντάς τους στο κλίμα των Αποκριών, όπως παλιά.

Η έναρξη του δρώμενου θα κηρυχθεί με ήχους από κρουστά από μπάντα που θα προετοιμάσει για την γιορτή που θα ακολουθήσει.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα βάλει την δική του πινελιά για να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις. Ο …μάστερ του κλαρίνου αναμένεται να χαρίσει ξεχωριστές παραδοσιακές μουσικές στιγμές στους Λαρισαίους με μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. 

Τα αποκριάτικα δρώμενα όμως στη Λάρισα που διοργανώνει ο δήμος δεν σταματούν εκεί, καθώς
νωρίτερα, την Τσικνοπέμπτη, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο γλέντι με φαγητό (λουκάνικα), κρασί, μουσική και πολύ χορό στην Κεντρική Πλατεία όπως αρμόζει στη μέρα.

Τέλος, ως είθισται ο δήμος έχει οργανώσει εκδηλώσεις και για την Καθαρά Δευτέρα (11 Μαρτίου) στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης με ένα επίσης μεγάλο λαϊκό γλέντι.
Ζεστή φασολάδα, όπως είναι το έθιμο θα περιμένει τους Λαρισαίους και τραγούδι-χορός για πολλές ώρες.

Όλα αυτά θα κατατεθούν από την δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης προκειμένου να εγκριθούν οι εκδηλώσεις και να μπουν σε εφαρμογή.

(astra)