https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Αίτηση αποχώρησης από τους ιδιοκτήτες του κεντρικού καταστήματος της Κρανιάς Ασπροποτάμου




Τέλος εποχής για το κεντρικό μαγαζί της Κρανιάς στον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας το οποίο πλέον βρίσκεται προς αναζήτηση νέου ιδιοκτήτη.

Για παραπάνω από πέντε δεκαετίες η οικογένεια Ψαρρή, πρώτης και δεύτερης γενιάς διατηρεί ανοικτό στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου το μαγαζί. Από τις αρχές Απριλίου και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι , δουλεύουν πυρετωδώς επιτυγχάνοντας σε επαγγελματικά πλαίσια να εξυπηρετήσουν, κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες, στην επιχείριση η οποία πέρα από το κεντρικό μαγαζί καφέ -ταβέρνα-κρεοπωλείο -μίνι μάρκετ λειτουργεί και τον ξενώνα. Από τις έξι το πρωί μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο κεντρικός «πολυχώρος» του χωριού βρίσκεται σε απόλυτη ζωντάνια με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες και από την περασμένη δεκαετία σχεδόν μόνο τον Αυγουστο .

Στην ιστορική διαδρομή και στην δεκαετία του 1970 τα αδέρφια Ψαρρή, Αποστόλης και Κώστας αναλαμβάνουν να λειτουργήσουν το κεντρικό κατάστημα του χωριού, της τότε κοινότητας Κρανιάς καθώς ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης Α.Ντάντος αποφασίζει να σταματήσει τον επαγγελματικό του βίο .Μεγαλώνοντας τουλάχιστον τέσσερις γενιές Κρανιωτών, ο Τόλιος και ο Κώτσιος Ψαρρής όπως τους φωνάζουν χαϊδευτικά φίλοι και θαμώνες του μαγαζιού μαζί με τις συζύγους τους καταφέρνουν να δώσουν βιωσιμότητα και παράλληλα να κρατήσουν κερδοφόρα την επιχείρηση, χάρις στο μεράκι την όρεξη για δουλειά και φυσικά την ποιότητα κυρίως στα ντόπια κρεατικά δικής τους παραγωγής με αποτέλεσμα να αυξήσουν χρόνο με τον χρόνο την πελατεία τους .

Την περασμένη δεκαετία η συνταξιοδότηση, τους οδήγησε στο να παραδώσουν την σκυτάλη στα ανίψια τους Βασίλη και Χρήστο με την καθοδήγηση του αδερφού τους Τάκη και της συζύγου του, Ελένης .

Οι εποχές όμως αλλάζουν καθώς τα χρόνια φεύγουν και η οικογένεια η οποία ήδη δραστηροποιείται στην εστίαση και στον καφέ στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι αποφασίζει να σταματήσει να διατηρεί την επιχείριση στο χωριό καταθέτοντας στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μετεώρων την αίτηση αποχώρησης τους .

Πλέον από τις αρχές του έτους το δημοτικό κατάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο πρόσωπο που θα αποφασίσει να δραστηροποιηθεί στην Κρανιά και να κρατήσει ζωντανό, ποιοτικά και λειτουργικά τον επαγγελματικό πνεύμονα εστίασης και διασκέδασης …του χωριού .



cz
(trikalaidees)