https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ (ΦΩΤΟ)

Χρειάστηκε να επέμβει συνεργείο υλοτόμων για να αποκατασταθεί η σύνδεση του οικισμού Κονάκια με την Κρανιά Ασπροποτάμου . Τόσο ο πρόεδρος του χωριού Τάκης Μάνιας όσο και υλοτόμοι της περιοχής, έσπευσαν στο σημείο του δρόμου, διαπιστώνοντας ότι
τρία πανύψηλα έλατα είχαν διακόψει για λίγες ημέρες την πρόσβαση στον οικισμό, ( ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν κατοικείται τους χειμερινούς μήνες) και με επίμονη προσπάθεια τα απομάκρυναν από το οδόστρωμα .Οι αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών πέρα από τα κατολισθητικά φαινόμενα έχουν επιφέρει και πάμπολλες πτώσεις δένδρων καθώς το χώμα έχει μαλακώσει και οι ρίζες δεν μπορούν να συγκρατήσουν κυρίως τα έλατα που έστω και με λίγο αέρα κάποια από αυτά πέφτουν στο έδαφος

 ….

Το ευχάριστο πάντως είναι, ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,που επικρατούν όλο τον χειμώνα στον ορεινό όγκο η τοπική αυτοδιοίκηση επαγρυπνεί και με τα ελλιπή τεχνικά μέσα, προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές .


Ακολουθεί και φωτογραφικό υλικό από τον ιδιόμορφο οικισμό ο οποίος εδώ και δεκαετίες παραμένει ενεργός τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των κτηνοτρόφων κατοίκων ενώ αντίθετα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες από τον Οκτώβριο μέχρι τις αρχές του Μάη παραμένει κλειστός …Πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά καιρούς κάποιοι επισκέπτονται τα σπίτια τους η ακόμη κάνουν και Πάσχα στην αμιγώς ορεινή περιοχή .


ΧΖ


(πηγή: trikalaidees)