https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΔΗΕ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ


Πάνω από δέκα (10) χωριά του Ασπροποτάμου Καλαμπάκας έχουν αποκλειστεί από την έντονη χιονόπτωση στα ορεινά.


Εικοσιπέντε (25) μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας επιχειρούν για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στα ορεινά της Πύλης.


Εξαιτίας της χιονόπτωσης στα ορεινά, έχουν παρατηρηθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση των χωριών, ενώ αποκλείστηκε για αρκετές ώρες στο Στεφάνι και συνεργείο της ΔΕΔΗΕ που είχε μεταβεί για να αποκαταστήσει τις βλάβες.

Το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 80 εκατοστά στα χωριά του Ασπροποτάμου. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν, εξαιτίας του βάρους του χιονιού έπεσαν ολόκληρα έλατα, διαμέτρου 1,5 μέτρου. Εξαιτίας της πτώσης δέντρων αποκλείστηκε και το συνεργείο της ΔΕΔΗΕ για αρκετή ώρα, έως ότου μετέβησαν στην περιοχή μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας, μετακίνησαν τα πεσμένα από το βάρος του χιονιού δέντρα και μπόρεσαν να φύγουν οι υπάλληλοι.


Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί διάστημα δύο ημερών, έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση των χωριών του Ασπροποτάμου.


Πηγή: ert