https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Έργα προστασίας στο οδικό δίκτυο του Ασπροποτάμου


Έργα προστασίας στο οδικό δίκτυο του Ασπροποτάμου πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Έργα προστασίας από πτώσεις βράχων σε θέσεις του οδικού δικτύου περιοχών Κλεινοβού – Κρανιάς – Ασπροποτάμου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με πόρους του Προγράμματος
Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο προβλέπει έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων σε θέσεις στο οδικό δίκτυο Κλεινοβού – Κρανιάς για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού πρανών, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης και στηθαία όπου απαιτείται.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στην ευθύνη της ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5.500 χλμ. Μετά από κάθε δύσκολο χειμώνα καλούμαστε, με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτουμε, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους για έργα που έχουν σαν στόχο την ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζουμε απερίσπαστοι το έργο μας, στοχεύοντας στην βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλών».