https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

120 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Φ.Α.Τ.Α.

ΤΟΥ: ΒΑΓΓΈΛΗ ΓΚΙΆΤΑ . ΣΤΑΓΏΝ NEWS.
Με μεγάλη συμμετοχή ο ετήσιος χορός
Τον ετήσιο καθιερωμένο χορό της πραγματοποίησε η Φ.Α.Τ.Α το Σάββατο βράδυ στο κέντρο «ΝΕΡΑΙΔΑ» με μεγάλη συμμετοχή των απανταχού Τζουρτζιωτών που εν ήδη ανταμώματος έδωσαν δυναμικό παρόν στηρίζοντας την πλούσια ιστορία των 120 χρόνων του τοπικού τους φορέα που η δράση και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του χωριού τους και του Νομού μας .Τους Τζουρτζιώτες καλωσόρισαν η πρόεδρος της αδελφότητας Αποστολία Κούτσια και τα άλλα μέλη του Δ.Σ ευχόμενοι καλή χρονιά .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με
τι άλλο με τραγούδι και χορό από τα μέλη του χορευτικού τμήματος που παρουσίασαν όλα τα γνωστά βλάχικα άσματα της δημοτικής μας μουσικής αποδεικνύοντας πως εδώ , στα πρόσωπα αυτών των παιδιών , συνεχίζεται η μακραίωνη ιστορία και παράδοση της Τζούρτζιας και των βλάχων της Πίνδου .

Ακολούθως η πρόεδρος της αδελφότητας Αποστολία Κούτσια αφού ευχήθηκε τα χρόνια πολλά και καλή χρονιά τόνισε πως «…στη δύσκολη εποχή που διανύουμε , μια εποχή γεμάτη προβλήματα , άγχος και απόγνωση η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας μετά από μια πορεία ζωής 120 χρόνων έρχεται να μας διδάξει ότι το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει σήμερα για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας είναι η αλληλεγγύη , η ομαδικότητα , η αλληλοστήριξη και η επιστροφή στις ρίζες μας , όπου εκεί είναι η αφετηρία μας ξεκινώντας από την αρχή με τις ανεκτίμητες ηθικές αξίες που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας για να μπορέσουμε να πορευτούμε στη ζωή μας . Ας ασπαστούμε λοιπόν τις διδαχές της αιωνόβιας Αδελφότητάς μας για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο…» .
Στην εκδήλωση εκτός των άλλων παρέστησαν ο δήμαρχος Δημ. Σακελλαρίου , αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι , ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος , ο πρώην δήμαρχος Ασπροποτάμου και δημοτικός σύμβουλος Δημ. Βουρλίτσης , ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κσι της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας , ο επίτιμος πρόεδρος της Αδελφότητας Θαν. Μουστάκας , η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Ντίνα Δήμα κ.α .