https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Πολυθέα: Νεράιδα ή Καπ Γκρας (1930μ.) Η κορυφή της Νεράιδας βρίσκεται κοντά στο χωριό Πολυθέα. Το μονοπάτι κινείται προς τα ανατολικά στην αριστερή όχθη του ρέματος και σε 15 λεπτά φθάνει στην τοποθεσία που ονομάζετε Στίτα Αλί Μάλι. Από εκεί, μετά από πορεία 20 λεπτών, ο ορειβάτης φθάνει στο ρέμα. Το μονοπάτι περνάει στη δεξιά όχθη και σε μία ώρα ανηφορικής πορείας οδηγεί στο διάσελο ανατολικά της κορυφής Μύτικας (1511μ). Εκεί αρχίζει ένα αμφιθεατρικό λάκκωμα με μια στάνη και βρύση στο κέντρο του. Από εκεί η κορυφή απέχει 1:30 ώρες.
Χαλίκι: Περιστέρι ή Λάκμος (2.295 μ.) Το Περιστέρι είναι το βορειότερο βουνό της νότιας Πίνδου και βρίσκεται διπλα από το Χαλικι. Για να ανεβεί κάποιος το Περιστέρι μπορεί να διανυκτερεύσει στο χωρίο Χαλίκι και την επόμενη ημέρα να πάει με το αυτοκίνητο ως την τοποθεσία 
Βερλίγκα. Από εκεί ξεκινάει μια διαδρομή που οδηγεί στη βάση της ψηλότερης κορυφής που λέγεται Τσουκαρέλα. Η ανάβαση του κώνου απαιτεί περίπου μία ώρα. Η κατάβαση γίνεται προς την ίδια κατεύθυνση ή προς το Ανθοχώρι. Εξαιρετικής ομορφιάς φαινόμενο είναι και η δημιουργία δρακολίμνης κατα τους ανοιξιάτικους μήνες στην τοποθεσία καρβελού στους πρόποδες του Περιστερίου.

(πηγή: http://www.aspropotamos.org)