https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Επιστολή Ιταλού τουρίστα: «Φόβος και απέχθεια στα Μετέωρα»

 

28 Οκτωβρίου 2022

Αγαπητοί κύριοι,

Πήγα χθες με τον 9χρονο γιο μου να επισκεφτώ τα μοναστήρια των Μετεώρων, υπόσχοντάς του ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον αλλά και ένα ιερό μέρος για τα αρχαία μοναστήρια του.

Είμαι Ιταλός υπήκοος (άρα Καθολικός) που έχω ζήσει στην Ελλάδα για πάνω από δέκα χρόνια. Έχω επισκεφτεί πολλούς ιερούς τόπους στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες, κάποιες εμπειρίες ήταν πολύ πνευματικές, άλλες δυστυχώς πολύ εμπορικές. Γνωρίζω πολύ καλά τους πολιτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς που βλέπουν τους ιερούς μας τόπους του Χριστιανισμού να υποβαθμίζονται σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς στον μαζικό τουρισμό, αλλά αυτό που είδα με τα μάτια μου χθες στα Μετέωρα ήταν εξαιρετικό και ντροπιαστικό.

Φτάνοντας στην Αγία Τριάδα, στο πεζοδρόμιο πρόσβασης στο μοναστήρι, υπήρχαν δύο οικογένειες που έκαναν πικνίκ – εντάξει, ίσως τα παιδιά πεινούσαν πολύ και δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα αυτοκίνητά τους… Δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Έξω από την τουαλέτα του μοναστηριού (που παρεμπιπτόντως ήταν δωρεάν παλιά), μια μητέρα προτίμησε να ουρήσει η 3-4χρονη κόρη της στους παρακείμενους θάμνους – εντάξει, ακόμη παιδιά, ελάτε, ίσως η τουαλέτα δεν ήταν πεντακάθαρη…

Λίγα μέτρα από την τουαλέτα, σε έναν βράχο στον περίβολο του μοναστηριού, άλλες οικογένειες είχαν θελήσει να απελευθερώσουν τα παιδιά τους και να τα αφήσουν να σκαρφαλώσουν ουρλιάζοντας – εντάξει, πάλι παιδιά, χρειάζεται υπομονή με τα παιδιά… Ωστόσο, ήταν επίσης επικίνδυνο, καθώς κάποιο

Διαβάστε περισσότερα...