https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ «ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Συνεχίστηκαν χθες το βράδυ με καταιγιστικό ρυθμό οι πτήσεις μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας με στόχο τον «βομβαρδισμό» του πεδίου βολής της Κρανιάς Καλαμπάκας στο πλαίσιο της Άσκησης « Ηνίοχος 2015».

Μαχητικοί σχηματισμοί εφορμούσαν με την δύση του Ηλίου από τα υψώματα γύρω από το Πεδίο Βολής της Κρανιάς και πραγματοποιούσαν βυθίσεις και νυχτερινό βομβαρδισμό στόχων με κατάδειξη των στόχων από lazer.

Σύμφωνα με το σενάριο της ασκήσεως
αλλά και από πληροφορίες οι καταδείξεις των στόχων εκτελούνταν από επίγεια τμήματα αλλά και από Αεροσκάφη που πετούν σε πολύ μεγάλα ύψη.
Ο «βομβαρδισμός» των στόχων του Πεδίου Βολής της Κρανιάς, γινότανε από όλες τις κατευθύνεις με μαχητικά να «σκάνε» πίσω από τους βράχους των Μετεώρων και ακολουθώντας τις χαμηλές κορυφογραμμές.

Ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης καταγόμενος από την περιοχή γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του και σίγουρα τα σενάρια θα είναι και δύσκολα και σύνθετα .

Σε αυτό το μοτίβο φανταστείτε τι θα συμβεί την Τρίτη στις 28 Απριλίου στην Αεροπορική βάση της Ανδραβίδας που η Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015″ θα φτάσει στο απόγειό της με εκατοντάδες απογειώσεις από όλες τις Πολεμικές Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και με την συμμετοχή των Ισραηλινών και Αμερικανικών Άσσων που ασκούνται μαζί με τους Πιλότους μας !

(πηγή: trikalanews.gr)