https://aspropotamosnews.blogspot.com - Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα για τον Ασπροπόταμο Καλαμπάκας. Σας ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε!

Σελίδες

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!


Κάποιος είχε πει, με αρκετή δόση χιούμορ, ότι στη ζωή μόνο οι φόροι και ο θάνατος είναι σίγουρα. Ε, λοιπόν αυτό μπορεί να μην ισχύει για πολύ καιρό ακόμη σύμφωνα με το Ρώσο δισεκατομμυριούχο Dmitry Itskov. Τουλάχιστον για το θάνατο, εφόσον οι φόροι ανεβαίνουν καθημερινά!
Οι τεχνολογικές ιδέες του Ρώσου στην αρχή ακουγόντουσαν τρελές.Σιγά σιγά όμως κέρδιζε την οικονομική και θεωρητική στήριξη πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των Δαλάι Λάμα και Ρέι Κουρτσβάιλ. Τώρα πλέον τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται ενδελεχώς με το φαινόμενο της αθανασίας, το οποίο φαίνεται να συσπειρώνει πολλούς επιφανείς επιχειρηματίες έτοιμους να επενδύσουν στη μεγαλύτερη πρόκληση της επιστήμης.
Το πρώτο βήμα για τον Itskov ήταν να παρουσιάσει τον Ιούνιο ένα ανδροειδές ακριβές αντίτυπο του εαυτού του. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα σε ένα ανδροειδές έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η ζωή από εκεί. «Η αθανασία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, κάθε άνθρωπος θέλει να ζήσει και όχι να πεθαίνει», εξηγεί ο ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος φαίνεται να βλέπει πολύ πιο μπροστά από άλλους επιστήμονες της εποχής του. Και όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στους New York Times, ιδέες που κάποτε έμοιαζαν ανοησία στην επιστήμη, σήμερα είναι πραγματικότητα. Γιατί όχι και η αθανασία; 
Η αθανασία μέσα από τα μάτια του Ρώσου μεγιστάνα Dmitry Itskov και άλλων σπουδαίων επιστημόνων…

Είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Itskov κάποιος τρελός που ψάχνει το ελιξίριο της αθανασίας; Άνθρωποι της αμερικάνικης εφημερίδας New York Times πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας ντροπαλός άνθρωπος, ο οποίος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να νικήσει το θάνατο. «Πολλές φορές με έχουν αποκαλέσει τρελό. Βέβαια άνθρωποι όπως ο Άρθουρ Κλάρκ ή ο Γκάντι έχουν πει ότι τους ανθρώπους που έχουν πρωτοποριακές ιδέες συχνά τους λένε τρελούς. Ξαφνικά όμως όλοι αρχίζουν και πιστεύουν σε αυτή την ιδέα και ξεχνούν ότι κάποτε ακούγονταν τρελή», σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρίας Initiative 2045.
Πρωταρχικός στόχος του project είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν στη συνείδηση ενός ατόμου να φορτωθούν σε έναν μη βιολογικό «ξενιστή», ο οποίος τελικά θα δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ζήσει για πάντα. Η ιδέα του Itskov μπορεί να μην έχει τελειοποιηθεί ακόμα αλλά αυτό το γεγονός δεν πτόησε περίπου 20,000 άτομα που στηρίζουν το σχέδιό του. Η λύση που έχει δώσει στο πρόβλημα της αθανασίας είναι η κατασκευή ανδροειδών σωμάτων που θα αντικαταστήσουν το φυσικό σώμα όταν αυτό θα έχει φθαρεί. Το πρόγραμμα του ρώσου δισεκατομμυριούχου ονομάζεται 2045 Initiative και το προωθεί ως το «επόμενο βήμα» στην ανθρώπινη εξέλιξη.
Πώς ακριβώς σκοπεύει να πετύχει την αιώνια ζωή ο Itskov; Θα δημιουργήσει τεχνολογίες που να επιτρέπουν τη μεταφορά της προσωπικότητας κάποιου σε έναν υπερεξελιγμένο, μη-βιολογικό οργανισμό, επεκτείνοντας έτσι τη ζωή. Ονομάζει το σώμα αυτό άβαταρ, το οποίο θα ελέγχεται από έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Έχει ήδη συγκεντρώσει μια ομάδα από ειδικούς και έχει πάρει ακόμα και την ευλογία του Δαλάι Λάμα.
Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας του ρώσου μεγιστάνα είναι η επιστολή που έστειλε σε μερικούς από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου για να τους πείσει να συμμετάσχουν: «Μέχρι τώρα επενδύατε σε επιχειρηματικά projects που θα μπορούσαν να σας αποφέρουν περισσότερα δισεκατομμύρια. Τώρα μπορείτε να χρηματοδοτήσετε την παράταση της ζωής σας εξασφαλίζοντας την αθανασία. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και σίγουρα δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Είναι στο χέρι σας να εξασφαλίσετε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί όσο ζείτε. Για όλους όσους ενδιαφέρονται αλλά είναι σκεπτικοί, είμαι διατεθειμένος να αποδείξω τη βιωσιμότητα του σχεδίου της κυβερνητικής αθανασίας, κανονίζοντας συζήτηση με μια ομάδα από τους καλύτερους επιστήμονες στον κόσμο που δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο».
Ray Kurzweil: «Ρεαλιστικός στόχος η αθανασία»
Η αθανασία μπορεί να είναι σήμερα ένα όνειρο, όμως, η τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας την καθιστά έναν ολοένα και πιο ρεαλιστικό στόχο. Αυτό δήλωσε ο Ray Kurzweil, διευθυντής των μηχανικών της Google στο Global Future 2045 World Congress. Το συγκεκριμένο συνέδριο διοργανώνεται από την 2045 Initiative, ένα project με ιδρυτή τον 32χρονο Ρώσο επιχειρηματία Dmitry Itskov.
«Το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 20 έτη πριν από 1.000 χρόνια. Το διπλασιάσαμε σε 200 χρόνια και θα κινηθούμε με μεγαλύτερες ταχύτητες στα επόμενα 10 με 20 χρόνια από σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα σε λιγότερα από 15 χρόνια, θα φτάσουμε στο σημείο καμπής όπου θα προσθέτουμε στο προσδόκιμο ζωής περισσότερα χρόνια από αυτά που έχουν περάσει, λόγω της επιστημονικής προόδου», εξήγησε ο Kurzweil. «Κάποια στιγμή στα 10 με 20 χρόνια από σήμερα, θα υπάρξει μια τεράστια μεταμόρφωση της υγείας και της ιατρικής».
Εξάλλου, όπως σημείωσε, αντιμετωπίζοντας τη βιολογία με τη λογική του λογισμικού, και επαναπρογραμματίζοντας τα κύτταρα ώστε να γιατρεύουν τις ασθένειες, ο άνθρωπος έχει ήδη κάνει τεράστια πρόοδο στο μέτωπο της υγείας. Για παράδειγμα, με τη χρήση «3D βιο-εκτυπωτών»(οι οποίοι μπορούν να εκτυπώσουν τη δομή ενός ανθρώπινου ιστού σε βιοδιασπώμενο υλικό) και βλαστοκυττάρων, οι ερευνητές μπορούν να αναπτύξουν πραγματικό ανθρώπινο ιστό.
«Υπάρχουν ήδη φανταστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών, του καρκίνου και πολλών άλλων νευρολογικών ασθενειών, με βάση αυτή την ιδέα του επαναπρογραμματισμού του λογισμικού», είπε ο Kurzweil. «Αυτά είναι όλα παραδείγματα της αντιμετώπισης της βιολογίας ως λογισμικού. Αυτές οι τεχνολογίες θα είναι 1.000 φορές πιο ισχυρές έως τα τέλη της δεκαετίας, από ό,τι ήταν πριν από μία δεκαετία. Και ένα εκατομμύριο φορές πιο ισχυρές σε 20 χρόνια».
Και ο Stephen Hawkins πιστεύει στη ζωή μέσω ρομπότ!
O τεράστιος επιστήμονας Stephen Hawking δήλωσε πρόσφατα ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει το μυαλό να συνεχίσει να ζει ακόμη και αφού το σώμα πεθάνει. «Νομίζω ότι ο εγκέφαλος είναι σαν ένα πρόγραμμα στο μυαλό, το οποίο λειτουργεί σαν υπολογιστής», εξήγησε ο Hawking την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Cambridge Film Festival. «Έτσι είναι θεωρητικά δυνατό να αντιγράψουμε τον εγκέφαλο σε έναν υπολογιστή και να υπάρχει μια μορφή ζωής μετά το θάνατο».
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ένα τέτοιο κατόρθωμα βρίσκεται «πέρα από τις υπάρχουσες δυνατότητές μας», προσθέτοντας ότι «η συμβατική μετά θάνατο ζωή είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους, που φοβούνται το σκοτάδι». Ο Hawking, 71 ετών, προέβη στις εξής δηλώσεις, με αφορμή την πρεμιέρα νέου ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.
Ο ίδιος έχει μιλήσει και παλαιότερα για αυτό που αποκαλεί το «παραμύθι» του παραδείσου και της μετά θάνατο ζωής. Παρομοιάζοντας τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ένα χαλασμένο υπολογιστή, είπε: «Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατο ζωή για κατεστραμμένους υπολογιστές».
Δισεκατομυριούχοι έτοιμοι για την αθανασία!
Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι πολυδισεκατομμυριούχοι που έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα της αθανασίας τους σε σημείο ώστε να ψάχνουν ήδη τις πιθανές οδούς προς την αιωνιότητα;
Ένα κραυγαλέο παράδειγμα τέτοιου μεγιστάνα είναι ο Λάρι Έλισον, CEO της εταιρείας Oracle, πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που αγγίζει τα 43 δισ. δολάρια. Ο Έλισον απεχθάνεται το θάνατο, έχοντας δηλώσει πως θεωρεί εντελώς παράλογο το γεγονός ότι τη μία στιγμή υπάρχεις και την αμέσως επόμενη απλά δεν είσαι εκεί. Έτσι, δημιούργησε το Ίδρυμα Έλισον, το οποίο τροφοδοτεί με περισσότερα από 40 εκ. δολάρια το χρόνο με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών με στόχο τη λύση του αινίγματος της θνητότητας.
Μία άλλη επιφανής περίπτωση είναι ο βαθύπλουτος Ντμίτρι Ίτσκοφ, εμπνευστής και χρηματοδότης του περίφημου ιδρύματος «Πρωτοβουλία 2045», στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατακτήσουν την αθανασία μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με τον Ίτσκοφ, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εξελίξουμε τη σύζευξη βιολογικού σώματος και μηχανής: οι εγκέφαλοί μας θα φορτώνονται στον κυβερνοχώρο και το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να «κατεβάσουμε» τους εαυτούς μας σε βιονικά άβαταρ. Ο Ρώσος μεγιστάνας πιστεύει ότι μέχρι το 2045 θα έχουμε πετύχει την απόλυτη αθανασία.
Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και ο συνιδρυτής της Google Σέργκεϊ Μπρινο συνιδρυτής της Paypal Πίτερ Τίελ και ο μεγαλοεπενδυτής Πολ Γκλεν, ο οποίος στηρίζει οικονομικά το «Ίδρυμα Μαθουσάλας», ο ιδρυτής του οποίου, Όμπρεϊ ντε Γκρέι (ειδικός γεροντολόγος), διατείνεται πως «το πρώτο άτομο που θα δει τον εαυτό του να φτάνει την ηλικία των 1.000 ετών έχει ήδη γεννηθεί»...
πηγή: TyposThes.gr